Psalmopoeus irminia

Psalmopoeus irminia

Origine: Venezuela

Venezuelan suntiger tarantula (Psalmopoeus irminia) face parte din

  • Regnul: Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin:Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Psalmopoeus
  • Specie: irminia.Asa cum ii spune si denumirea populara specia se gaseste in Venezuela. In salbaticie exemplarele adulte acestei specii se gasesc in coronamentul arborilor, juvenilii sunt mai des intalniti la ascunsi in diferite galerii sau ascunzatori pe care si le construiesc singuri, si le captusesc cu pamant pentru a le camufla.

Hrana Psalmopoeus irminia

Hrana tarantulelor ar trebui sa fie compusa din: gandaci, greieri, superworms, mealworms. Ca regula generala hrana trebuie oferita o data la 2-3 zile. Se poate insa aprecia momentul in care aceasta trebuie oferita in functie de dimensiunile abdomenului tarantulei.
Caracteristici Psalmopoeus irminia

Specie arboricola, cu toate acestea specimenele tinere isi vor petrece majoritatea timpului in galerii construite din panza, peste care vor aseza substrat pentru a se camufla.

Prosoma si ophistosoma sunt de culoare neagra, prezentand desene portocalii pe picioare. Pedipalpii si primele doua perechi de picioare sunt mai late spre varfuri decat cele din spate, cu o ingrosare evidenta a „scopula pad-ului”, adaptare specifica tarantulelor arboricole. Aceasta tarantula nu poseda perisori urticanti desi este o specia intalnita in America latina, se considera astfel ca veninul acestei specii este mai potent decat al altor specii de tarantule de pe continentul american, studiile in acest sens sunt insa putine pentru moment. Unii considera ca Psalmopoeus cambridgei nu este decat o varianta de culoare a Psalmopoeus irminia, existand cazuri in care hibrizi obtinuti din exemplare apartinand acestor specii au fost fertili cat si a faptului ca Psalmopoeus cambridgei este o specie insulara.

Exemplarele acestei specii sunt rapide, defensive fiind astfel nerecomandata incepatorilor. Dimensiuni la maturitate: 13-15 cm.

Terariu

Pentru exemplarele ce au atins maturitatea corporala este recomandat un terariu de 25x25x30 centimetrii (Lxlxh). Cel mai indicat substrat ar fi cocosul, iar grosimea substratului sa fie de 7-10 centimetrii. Dupa ce exemplarul atinge 7-8 centimetrii legspan nu trebuie sa lipseasca niciodata vasul cu apa. Temperatura din terariu trebuie sa fie intre limitele 23 – 28gr Celsius, iar umiditatearelativa a aerului trebuie sa fie in jurul valorii de 80%.

Cele mai citite articole

Fiind o specie care necesita un nivel ridicat al umiditatii, in terariul unei Psalmopoeus irminia se pot intampina probleme in combaterea mucegaiului si a aparitiei si inmultirii acarienilor. Este recomandat ca terariul sa fie foarte bine ventilat si la 2-3 saptamani este absolut necesar sa va asigurati ca nu au aparut acarieni.

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute. De asemenea ca si orice specie de tarantula si Psalmopoeus irminia poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre persoanele fara experienta.

Reproducere Psalmopoeus irminia

Datorita faptului ca este o specie foarte frumoasa de tarantule, incercarile de a reproduce aceasta specie au fost numeroase si cele incununate de succes nu lipsesc. Este o specie usor de gasit la targurile de profil. Respectarea regulilor expuse in articolul ”Tarantule – anatomie si reproducere” sunt suficiente pentu a garanta o imperchere reusita si cresterea sanselor de a obtine pui din aceasta specie.

Poze Psalmopoeus irminia

Psalmopoeus irminia

Bibliografie:

Cele mai citite articole