Poecilotheria rufilata

Poecilotheria rufilata

Origine: India

Slate Red Ornamental Tarantula (Poecilotheria rufilata), in traducere: tarantula rosie ornamentala de ardezie, face parte din

  • Regnul:Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Poecilotheria
  • Specie: rufilata.Este o specie nativa pentru India in regiunile: Kerala, Tamil Nadu. Habitatul speciei il reprezinta padurile vesnic verzi si umede din India.

Hrana Poecilotheria rufilata

Nu exista reguli speciale de hranire a acestei tarantule, practic singura obligatie a proprietarului este sa ii ofere hrana, pentru ca de aici inainte tarantula se va ocupa de tot.Caracteristici Poecilotheria rufilata

Poecilotheria rufilata alaturi de Poecilotheria ornata reprezinta cele mai mari 2 specii ale genului, ambele putand atinge 22 cm legspan. in ciuda faptului ca este mai rapida chiar decat Poecilotheria ornata, care prefera de multe ori sa muste in loc sa fuga, aceasta specie alege in majoritatea cazurilor sa fuga din fata unui potential pericol. Personal, nu am vazut-o niciodata muscand sau incercand macar sa atace obiectul cu care incercam sa o conving sa urce in recipientul in care urma sa stea in timp ce faceam diferite schimbari in terariul ei. Exemplarele acestei specii sunt arboricole si desi prefera sa se retraga din fata pericolului, au un temperament si o viteza ce impun atentie maxima cand interactionam cu tarantula. Specia este cunoscuta in hobby ca cea mai verde tarantula, asta datorita coloritului sau.

Terariu

Fiind o tarantula arboricola, are nevoie de mai mult spatiu pe verticala decat orizontala, de asemenea crengi pe care sa se catere si eventual o scoarta in care sa se poata ascunde. Temperatura din terariu trebuie sa fie mentinuta intre limitele 22 – 26 grade Celsius, iar umiditatea relativa a aerului in jurul valorii de 70%. in cazul juvenililor recomandam un strat ceva mai gros de substrat, pentru a oferi ocazia animalului sa isi construiasca galerii in care sa se ascunda.

Cele mai citite articole

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Poecilotheria rufilata poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Poecilotheria rufilata

Nu se cunosc foarte multe in ceea ce tine de comportamentul de imperechere al acestor animale in salbaticie, totusi in captivitate sunt destul cazuri de imperecheri reusite, cu toate acestea femelele din aceasta specie sunt recunoscute pentru faptul ca ataca masculul inca inainte de imperechere.

Poze Poecilotheria rufilata

Poecilotheria rufilata

Bibliografie:

Cele mai citite articole