Poecilotheria regalis

Poecilotheria regalis

Origine: India

Indian Ornamental Tree Tarantula (Poecilotheria regalis) se traduce ca tarantula indiana ornamentala de copac. Ea face parte din

  • Regnul:Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Poecilotheria
  • Specie: regalis.Este raspandita in India: Andhra Pradesh, Karnataka, Kerala, Maharashtra, Tamil Nadu. Se gaseste in zonele bogate in vegetatie, pana la 1000m altitudine.Poate fi intalnita sub urmatoarele nume comune: Indian Ornamental Tree Spider, King Parachute Spider, Regal Parachute Spider sau Indian ornamental.

Hrana Poecilotheria regalis

In natura se hranesc cu insecte, paianjeni, scorpioni, broaste, reptile si pasari. In captivitate se hranesc in general cu lacuste, greieri, mealworms, superworms si gandaci.Caracteristici Poecilotheria regalis

Poecilotheria regalis a fost descrisa de Pocock in anul 1899. Este o specie arboricola, pe timpul zilei se refugiaza in coroanele arborilor, exemplarele adulte pot atinge intre 17-20 cm lungime. Comparativ cu Poecilotheria ornata aceasta specie este mai calma insa acest lucru difera si de la exemplar la exemplar. Sunt rapide si au venin potent, muscatura provocand dureri intense si crampe musculare. Spre deosebire de speciile sud-americane aceasta nu prezinta perisori urticanti. Culoarea predominanta este gri iar masculii sunt de obicei mai inchisi la culoare. Modelul de pe corp este conturat cu negru. Pe masura ce cresc apar culori precum galben si albastru pe partea ventrala a picioarelor. Este cunoscuta in hobby ca fiind o specie rezistenta insa nu este recomandata incepatorilor din motivele mentionate mai sus. Speranta de viata este cuprinsa intre 10-12 ani.

Terariu

Este o specie arboricola deci inaltimea este cea mai importanta, un terariu de L 30 cm x l 30 cm x h 45 cm este de ajuns pentru a gazdui un exemplar adult. Puii sapa galerii pentru a se ascunde (caz general valabil la tarantulele arboricole, cu exceptia genului Avicularia) iar pe masura ce cresc devin arboricoli, de aceea este nevoie de un substrat de ajuns de adanc sau o scoarta de copac pentru a se ascunde, dupa caz.

Temperatura optima in timpul zilei poate sa varieze intre 24-26 grC, noaptea putand sa scada pana spre 20 grC. Nivelul umiditatii relative a aerului trebuie sa depaseasca mereu 70-75%. Pentru a mentine mai usor umiditatea este recomandat sa folositi substratul de cocos si atunci cand tarantula are peste 7-8 cm lungime, puteti dota incinta si cu un vas cu apa, de o adancime potrivita pentru a preveni accidentele.

Cele mai citite articole

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Poecilotheria regalis poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei fara experienta.

Reproducere Poecilotheria regalis

Masculii ajung la maturitate in jurul varstei de 1 an iar femelele dupa 2-3 ani. Este preferabil ca imperecherea sa aiba loc la un interval scurt de la naparlire si cei doi protagonisti sa fie hraniti bine (in special femela). Daca imperecherea a avut loc cu succes femela trebuie hranita in continuare deoarece va avea nevoie de resurse pentru a depune sacul cu oua. Acesta e depus in 4-6 saptamani de la reproducere si contine in medie 40-50 de oua. Modelul puilor este relativ asemanator cu cel al adultilor.

Poze Poecilotheria regalis

Poecilotheria regalis

Bibliografie:

Cele mai citite articole