Poecilotheria metallica

Poecilotheria metallica

Origine: India

Gooty (Poecilotheria metallica) face parte din

  • Regnul: Animalia
  • Increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin:Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • Genul:Poecilotheria
  • Specie: metallica.Specia este nativa pentru India (Jharkand, Vestul Bengalului). Este o tarantula arboricola. Traieste in scorburi ale copacilor inalti sau sub scoarta acestora, unde isi construieste o panza asimetrica.Cunoscuta sub urmatoarele nume: Gooty Sapphire Ornamental Tree Spider, Gooty Sapphire, Gooty Tarantula, Metallic Tarantula, Peacock Parachute Spider, Peacock Tarantula sau Salepurgu.

Hrana Poecilotheria metallica

Se hraneste cu insecte vii – greieri, lacuste, gandaci, mealworms, superworms, butterworms. Este o specie care vaneaza, paralizand prada cu veninul ei destul de puternic, nu prinde insectele in plasa.Caracteristici Poecilotheria metallica

Poecilotheria metallica este considerata cea mai frumoasa din genul Poecilotheria, avand desene asemanatoare cu celelalte dar in plus purtand un albastru metalizat pe carapace, abdomen si picioare. Juvenilii speciei au un albastru-lavanda fad iar pe masura ce cresc acesta este inlocuit cu albastrul metalic, mai strident si predominant la masculi. Ajung la o dimensiune maxima de 18-22 cm legspan, au un temperament nervos, agresiv si sunt foarte rapide. Nu sunt recomandate pentru incepatori iar manipularea lor trebuie evitata deoarece au un venin mai potent ca alte genuri. Nu prezinta perisori urticanti. Speranta de viata este mai mica decat la alte genuri de tarantule, femelele atingand 5-7 ani iar masculii mult mai putin.

Terariu

Terariul va fi unul vertical, spatios, bine ventilat, echipat cu crengi si scoarta de copac bine fixate in interior, de asemenea si cu plante relativ bogate in foliaj, preferabil naturale, substrat de cocos marunt usor umezit sau pamantos daca se vor introduce in terariu plante vii, ascunzatori, vas de apa mare, echipament de incalzire ( bec cu watt-aj scazut, heatpad, termostat), termometru + higrometru. Temperatura de confort pentru acesta specie este cuprinsa intre valorile 25-28grC iar umiditatea relativa de 75%-85%.

Cele mai citite articole

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Acanthoscurria geniculata poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul. [2]

Nu este recomandata manipularea tarantulelor, mai ales de catre cei incepatori.

Reproducere Poecilotheria metallica

Masculii se maturizeaza sexual la varsta de 12-15 luni iar femelele intre 14-18 luni. Masculii maturi sunt mai supli si au picioarele mai lungi in comparatie cu femelele prezinta apofize tibiale la maturitate. Sunt de asemenea mult mai intens colorati decat femelele. Masculul trebuie introdus in terariul femelei dupa ce a produs sacul spermatic. Femela, ca la orice tarantula trebuie sa fie bine hranita inainte de imperechere pentru a reduce pericolul ca masculul sa fie mancat, deoarece acest gen (Poecilotheria) este recunoscut pentru canibalism in timpul imperecherii. Daca ambele specimene sunt bine hranite aveti mai multe sanse ca imperecherea sa fie reusita si cresteti sansele ca masculul sa supravituiasca. Speciile din genul Poecilotheria au o rata de reproducere scazuta, cu o medie de 100 oua / sac.

Poze Poecilotheria metallica

Poecilotheria metallica

Bibliografie:

Cele mai citite articole