Origine: Brazilia
Brazilian Salmon Pink Bird-eating Tarantula (Lasiodora parahybana) face parte din
- Regn: Animalia
- Increngatura: Arthropoda
- Clasa:Arachnida
- Ordin: Araneae
- Subordin: Mygalomorphae
- Familie:Theraphosidae
- Genul: Lasiodora
- Specie: parahybana.Arealul de distributie cuprinde zonele din nord-estul Braziliei. Sunt intalnite in padurile tropicale ale Americii de Sud.
Hrana Lasiodora parahybana
Sunt vanatori oportunisti si au un apetit vorace, de aceea in salbaticie se hranesc cu aproape orice pot vana, de la insecte la pasari si soparle. In captivitate pot fi hranite cu viermi, gandaci, greieri, lacuste iar ocazional pui de rozatoare sau pasare.Caracteristici Lasiodora parahybana
Lasiodora parahybana a fost descrisa de Mello-Leitao in anul 1917. Este una dintre cele mai mari tarantule din lume, exemplarele adulte atingand in medie 20 cm lungime, insa in unele cazuri femelele pot ajunge si la 25-28 cm lungime si 100 grame. Este o specie terestra, nu are venin foarte puternic insa poate provoca rani destul de grave cu coltii ce ating aproximativ 2 cm lungime la exemplarele adulte. Coloritul este uniform, de obicei negru, iar perisorii sunt de culoare rosiatica. Perisorii urticanti sunt destul de periculosi, putand provoca reactii destul de puternice. Au un comportament activ, semi-agresiv si o speranta de viata cuprinsa intre 12-15 ani.
Terariu
Avand in vedere caa este o specie terestra, lungimea si latimea terariului sunt mai importante decat inaltimea, un terariu de 50 cm lungime, 30 cm latime si 20 cm inaltime este recomandat pentru a gazdui un exemplar adult. O inaltime prea mare a terariului este periculoasa pentru tarantula, deoarece aceasta se poate catara pe peretii terariului iar in urma caderii isi poate fractura abdomenul. Temperatura optima recomandata este de 25-28ºC, cu un nivel al umiditatii de 60-70%. Desi isi iau apa din hrana, este recomandataa dotarea terariului cu un vas cu apa, pentru a mentine mai usor umiditatea. Ca substrat il puteti folosi pe cel din fibra de cocos, acesta mentinand foarte bine umiditatea necesara.
Cele mai citite articole
Venin
Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Lasiodora parahybana poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.
Nu este recomandata manipularea tarantulei, mai ales de catre persoanele fara experienta.
Reproducere Lasiodora parahybana
Lasiodora parahybana ajunge la maturitate in jurul varstei de 2 ani. Au un ritm de crestere accelerat, crescand pana la 15 cm lungime intr-un singur an. Este o specie des intalnita in hobby si foarte prolifica, un singur sac de oua putand sa contina in medie 1200 de oua sau chiar peste 2000 uneori. Sacul este depus de obicei dupa 6 luni de la imperechere.
Poze Lasiodora parahybana
Bibliografie:
- http://creationwiki.org/pool/images/0/00/Lasiodora_parahybana.jpg
- http://www.teraristica.ro/index.php?/nevertebrate/tarantule/lasiodora-parahybana-brazilian-salmon-pink-birdeater.html
Comentarii