Origine: Tanzania
Tanzanian Chestnut (Heterothele villosella) face parte din
- Regn:Animalia
- Increngatura: Arthropoda
- Clasa: Arachnida
- Ordin: Araneae
- Subordin: Mygalomorphae
- Familie: Theraphosidae
- Genul: Heterothele
- Specie: villosella.Arealul de distributie include estul Africii, mai exact Tanzania si unele zone invecinate.Se gasesc in padurile tropicale din estul Africii, in galerii sapate in pamant.
Hrana Heterothele villosella
Au un apetit vorace in ciuda dimensiunilor relativ mici. In captivitate se pot hrani cu gandaci, viermi, in general orice insecte potrivite ca marime pentru aceasta tarantula.Caracteristici Heterothele villosella
Heterothele villosella a fost descrisa de Strand in anul 1907. Este una dintre speciile relativ mari ale genului Heterothele, exemplarele adulte atingand in medie 8 cm lungime. Este o specie terestra, care face foarte multa panza si in acelasi timp sapa galerii in care se retrage de fiecare data cand se simte amenintata. Au un comportament semi-agresiv, sunt foarte rapide iar potenta veninului este relativ scazuta. Culoarea predominanta a corpului este negru iar pe cefalotorace si abdomen apar modele maro. Nu se recomanda ca aceasta specie sa se tina in perechi sau grupuri.
Terariu
Un terariu de 20 cm lungime, 10 cm latime si 20 cm inaltime ar fi de ajuns pentru a gazdui un exemplar adult. Este o specie fosoriala deci este recomandat ca substratul sa aiba in jur de 10 cm adancime, deoarece acestea isi sapa vizuini in care se ascund. Temperatura optima in terariu pe timpul zilei ar trebui sa varieze intre 27-30grC noaptea putand sa scada pana la 24 grC. Nivelul umiditatii relative a aerului este recomandat sa depaseasca mereu 70%. Se poate dota terariul si cu un vas cu apa care va ajuta la mentinerea umiditatii relative a aerului.
Cele mai citite articole
Venin
Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Heterothele villosella poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.
Nu este recomandata manipularea tarantulei, mai ales de cei fara experienta.
Reproducere Heterothele villosella
Heterothele villosella are un ritm de crestere rapid, ajungand la maturitate sexuala in jurul varstei de 1 an. Femelele sunt mai mari decat masculii iar acestia din urma prezinta bulbi pe pedipalpi, bulbi ce apar imediat dupa ce masculul devine adult. Femela depune sacul cu oua la cateva saptamani dupa imperechere, sac pe care de obicei il pazeste. Numarul oualor variaza in functie de dimensiunile femelei, un sac continand intre 50-100 de oua. Coloritul puilor este identic cu cel al adultilor.
Poze Heterothele villosella
Bibliografie:
- http://i53.photobucket.com/albums/g78/wraithspirit/DSCF2088.jpg
- http://www.teraristica.ro/index.php?/nevertebrate/tarantule/heterothele-villosella-tanzanian-chestnut.html