Chromatopelma cyaneopubescens

Chromatopelma cyaneopubescens

Origine: Venezuela

Greenbottle Blue Tarantula (Chromatopelma cyaneopubescens), care in traducere inseamna tarantula verde-albastra face parte din

  • Regn:Animalia
  • increngatura: Arthropoda
  • Clasa: Arachnida
  • Ordin: Araneae
  • Subordin: Mygalomorphae
  • Familie: Theraphosidae
  • SubFamilie:Theraphosidae
  • Genul: Chromatopelma
  • Specie: CyaneopubescensSpecia este cel mai des intalnita in Venezuela, in principal in nordul tarii.In salnaticie, indivizii din aceasta specie se gasesc in zonele desertice cu vegetatie reprezentata de arbusti mici, iarba, geofiti.

Hrana Chromatopelma cyaneopubescens

Este o specie vorace consumand de cele mai multe ori greieri, gandaci, mealworms, superworms, lacuste. Hrana oferita nu ar trebui sa depaseasca dimensiunea abdomenului tarantulei. Se pot oferi intre 3-5 greieri pe saptamana in cazul adultilor.Caracteristici Chromatopelma cyaneopubescens

Greenbottle blue este una din tarantulele cu cel mai frumos colorit din lume, la maturitate aceasta avand picioarele albastre, cefalotoracele verde metalizat iar abdomenul portocaliu. De asemenea Chromatopelma cyaneopubescens este o specie terestra, rapida si de cele mai multe ori prefera sa se retraga decat sa atace. Rareori poate fi defensiva luand pozitia de atac. Poseda perisori urticanti pe abdomen. Dimensiuni la maturitate: 12 cm masculii, iar femelele pot ajunge la dimensiunea de 15 – 16 cm legspan.Viteza de crestere la aceasta specie este medie.

Terariul

Pentru exemplarele ce au atins maturitatea este recomandat un terariu de 30x30x25 (Lxlxh) sau un acvariu de 20(in cazul celor care prefera acvariile pe post de terariu). Se poate folosi cocosul sau turba ca si substrat care sub nici o forma nu ar trebui sa fie ud. Substratul trebuie mentinut uscat si poate fi umezit foarte putin si foarte rar(o data/sapt) in cazul adultilor. Se poate adauga un vas mediu cu apa si se mai pot adauga bete uscate in terariu care vor ajuta tarantula in construirea stucturii din panza. Temperatura: 26 – 31grC . Poate suporta scaderi de temperatura pana la 18grC pentru intervale scurte de timp.

Aceasta specie nu necesita un nivel ridicat de umiditate deoarece provine din zone foarte calde cu paduri uscate. Este indicat ca umiditatea sa se tina undeva intre 40-60% in cazul adultilor si juvenililor si 70% in cazul puilor. in habitatul natural aceste tarantule traiesc la baza copacilor sau a tufisurilor construindu-si galerii din panza. Igiena: In general la exemplarele ce au depasit stadiul de pui, se vor gasi resturi de mancare prin colturile terariului(de obicei in vasele pentru apa) ce trebuiesc indepartate cat mai repede posibil pentru a evita aparitia acarienilor si mucegaiului. in cazul in care sunt detectati acarieni, trebuie inlocuit substratul si spalat cu apa intreg terariul. in cazul in care va trebui sa ii distrugeti cuibul tarantulei facut din panza pentru a scoate resturile de mancare, aceasta isi va construi in scurt timp altul sau il va remodela pe cel deteriorat.

Cele mai citite articole

Umiditatea in exces poate dauna tarantulei si poate aduce chiar moartea acesteia !

Venin

Toate speciile de tarantule poseda venin. Desi acesta nu este foarte potent, muscaturile nu sunt niciodata placute.De asemenea ca si orice specie de tarantula si Chromatopelma cyaneopubescens poate fi imprevizibila si o muscatura poate surveni oricand. Din aceste motive recomandam atentie maxima cand tarantula este hranita, mutata sau cand ii este curatat terariul.

Nu este recomandata manipularea tarantulelor.

Reproducere Chromatopelma cyaneopubescens

Aceasta specie se inmulteste destul de greu in captivitate. Masculul este mai mic si mai sperios decat femela, iar femela mult mai agresiva.

Poze Chromatopelma cyaneopubescens

Chromatopelma cyaneopubescens

Bibliografie:

Cele mai citite articole