facebook picture Facebook contact logo Contact home logo Acasa


Cauta un animal...
  <<<< Inapoi

SacalulOrigine Sacal

Sacalul este un mamifer carnivor salbatic din familia Canidae, asemanator cu lupul, dar mai mic decat acesta, cu coada mai scurta si cu botul ascutit, care traieste in nordul Africii, in sudul Asiei si in sudul Europei. In Romania sacalul isi face aparitia mai ales in Delta Dunarii unde de obicei alearga in haite. A fost vazut in Oltenia, Muntenia si Dobrogea.
sacalul animal salbatic[1]

Hrana Sacal
Este, ca toate canidele, un animal potential omnivor, dar care prefera alimentatia carnivora. Se hraneste cu insecte, pasari, soareci si alte rozatoare, dar si cu porumb, struguri etc. De asemenea este si necrofag. Faptul ca se hranesc cu o gama atat de variata de fructe, pasari, animale, mortaciuni, etc ii face foarte adaptabili la mediile in care vietuiesc. Activitatea sa este preponderent nocturna.


Aspect Sacal
Este intermediar intre lup si vulpe, avand forma generala asemanatoare cu a vulpii, dar blana cu aceeasi structura cu a lupului, fiind numit de aceea si "lup auriu". Lungimea corpului este de 70-105 cm, fara a socoti coada (20-25 cm). La greaban ajunge pana la 50 cm inaltime. Greutatea maxima este intre 12-15 kg.

Comportament Sacal
se studiaza sacalul...

Reproducere Sacal
Sacalii isi sapa viziuna, se adaposteste in una facuta de uin alt animal inainte sau se ascunde in pesteri. Unii sacali prefera vizuinelel cu iesiri multiple. Barlogul de sacal nu este foarte adanc, dar este asezat de obicei in locuri singuratice, in vagauni cu maracinisuri si alte locuri greu accesibile. Acolo femelele sacal dau nastere de obicei la 2-4 pui, dar sunt cazuri cand se pot naste pana la 8-9 pui. Fratii mai mari care au ramas alaturi de parinti contribuie la cresterea puilor nou-nascuti oribi. Puii nou-nascuti vor deschide ochii abia dupa 10 zile. Imperecherea se face, ca si la celelalte canide, in februarie-martie, gestatia durand tot 62-63 zile.

Poze Sacal
Sacalii pui se joaca Sacalul cu botu pe labe Sacalul prinde pasari Sacalul pui mici
Sacalul maroniu Sacalul pui la joaca Sacalul mananca Sacalul alb
Sacalul lupta pentru prada Sacalul in salbaticie Sacalul in soare Sacalul se linge pe bot
Sacalul cu urechi lungi Sacalul prin iarba Sacalul si vulturii Sacalul singuratic
Sacalul leneveste Sacalul asteapta Sacalul urmareste Sacalul la zoo
Sacalul cuminte Sacalul se hraneste


Alte animale salbatice...

ariciul animal salbatic puma animal salbatic camila animal salbatic elefantul animal salbatic leul animal salbatic maimutele animale salbatice pisici salbatice animale ursul animal salbatic
Arici Puma Camila Elefant Leu Maimute Pisici salbatice Ursi
antilope animale salbatice lemurul animal salbatic cuscusul animal salbatic armandillo animal salbatic Iac Bos grunniens Diavol tazmanian Sarcophilus harrisii Puffin Fratercula arctica wombat animal salbatic
Antilope Lemur Cuscus Armadillo Iac Diavol
Tazmanian
Puffin Wombat

Stiati ca Sacalul..
  • Termenul de sacal provine din turcul cakal
  • Sacalul este un animal ce face parte din familia Canidae
  • Sacalii mentin legatura cu ceilalti membri ai familiei prin sunete urlate, scheunate si latrate.

Bibliografie
  • http://wild-facts.com/wp-content/uploads/2010/03/43427882_a7c0f4a9c3.jpg[1]
  • [2]
semn! Ai gasit greseli ?
Spune-ne si vor disparea !
footer caine pisica